Monday, August 13, 2012

NIKMAT ALLAH

Alhamdulillah kita diberi nikmat untuk bernafas dan bertemu dengan hari ke 24 Ramadhan..
sekejap je rasa dah nak habis puasa..sedih rasa...
Alhamdulillah kali ni dapt puasa dengan suami..dah lain berbeza dengan dulu..
banyak tanggungjawab nk kena sediakan sahur dan berbuka utk suami...
memang lain sgt2 la..klu dulu bangunn sahur makanan dah terhidang..berbuka pun makanan orang yang sediakan.. hehe.
Banyaknya nikmat yang Allah bagi kat saya...syukur sangat2..
semalam, 23 Ramadhan kebetulan pergi solat subuh kat masjid negeri Shah Alam dapat la dengar ceramah Ustaz Azhar Idrus...tu pun nikmat jugak tau dapat jumpa UAI..hehe. dalam ceramah tu Ustaz Azhar menekankan pasal nikmat Allah..kita kena bersyukur...nikmat Allah terlalu banyak kita tak boleh nak kira..sangat2 banyak......kalau kira bileh jadi gila agaknya sebab terlalu banyak...hehehehe. cuma kita je yang tak sedar, Alhamdulillah tu jarang2 je keluar daripada mulut..bila time yang happy je kita ucapkan syukur Alhamdulillah..hmm memang betul kot...start pada harini kena ubah sikap, apa-apa pun kena bersyukur ye tie..
Alhamdulillah, rezeki Allah ni macam-macam kadang-kadang datang daripada benda yang tidak disangka-sangkakan..Alhamdulillah, hari ni dapat berita dari encik hubby dia dapat temuduga SPA untuk jurutera di JKR...Alhamdulilah, lagi satu nikmat rezeki yang Allah bagi...dapt offer temuduga pun dah dikira nikmat walaupun tak tau lagi diterima ke tak.. Amin...syukur Alhamdulillah..;)
There was an error in this gadget