Sunday, February 21, 2010

kejadian b4 celebrate bufday~~

arini nk bercerita pasal saat2 before bufday chenta ati sy "mohd hafiz"..
pd ari jumaat iaitu sehari b4 bufday die aku bt kek...stat buat kek time tu dh nk dkt maghrib....
buat kek coklat kukus...x pnh ade pengalaman bt kek kukus ingatkan sekejap je kukus rupe2nye lame...sbb tu la slambe je buat lambt2 padahal nk celebrate kul 12 mlm..

time ngah buat kek tu aku sgt la kusyuk maklum la baru 1st time buat kek..so, segala msg n cl dr bf aku x sedar so x angkt n reply la...ble time sdr die cl tnye bt ape aku tpu ngah kemas umah, msk sbb tu x sdr...so,die bleh trime la jawapan tu...then, ble die cl n msg lg aku x jwb die mcm ragu2 je ngn aku...die ingt aku tipu x jujur gi mane2 x bgtau die...aku pn terpakse la bg alasan laen..die mcm x caye siap nk buat video cl lg...haha.
time kul 11 lebih die cl lg..kali ni memg sedih sgt ble dgr die ckp "rase sedih sgt rase mcm sunyi je arini yee (name panggilan aku) mcm x layan abe mcm buat xtau je"..sedih je ati tp still senyum je coz die xtau yg aku sdg prepare utk die...

ok, berbalik kpd kek td...kek aku kukus kul 8.05 pm tp kul 10 lebih br angkt...lame kn?? huh, ntah kenape bleh jd lame sgt2....ade masalah ngn pengukus ke slh aku sndri pn aku xtau..ngee~~
dlm kul 10 lebih tu baru la aku sibuk nk buat topeng (betul ke eja ni??) kek tu...dlm kul 11 br siap topeng n nk buat icing lak utk decorate kek tu...akhirnye dlm kul 1130 br siap kek..letak dlm peti sekejap je so xsempt nk sejuk kek...

so, ble dh kul 1130 br siap ke jd kalut la...kul 12 dh nk kuar...janji ngn tok dalang suh bawak bf aku kul 12oo kt dataran...tp kitorg (kwn2 aku) x siap lg...jd gler kalut la kitorg bersiap...

sebenarnye nk cite hal ni pnjg lak jd..hehe...klimaks cte ni kt cni...ble dh siap turun bawah g kt kete kejar2 nk cpt...ble masuk kete stat enjin je kete tak idup...teka ape jd????hahaha..
minyak kete kering la...hahaha. so, nk dijadikan cerita time tu ade mangsa aku kt tmpt park kete tu...aku ngn muka x malu pergi kt kete sorg kakak ni tnye "kak,kete sy abis minyak,bleh tlg bwk sy g stesen minyak x??"..hehe. oleh kerana nk celebrate bufday syg aku n dh lmbt tkt kwn2 bf aku mrh., aku sanggup buat muka x malu...

akhirnye dkt kul1 baru sampai d tempt yg sepatutnye...kire menjadi la surprise bufday party utk cik abe kesayangan aku tu walaupun die dh ternampk kete aku dr jauh...hehehehe.
Alhamdulillah kek aku tu jd la jugak n thanks kpd farah n stany yg tutut membantu...

yg plg penting bf aku ckp die sgt terharu..n aku suke sgt2 dpt bt kek utkdie 4 da 1st time...
thanks kpd semua yg membantu menjayakn majlis ni...hehe

so, kpd yg ade bf try la bt kek sendiriutk bf korg mesti korg akn rase puas n hepi sgt2...
nk resepi bleh mntak,...haha mcm pro je...


lepas balik celebrate sambung buat ni lak...ala2 cupcake gitu...dlm kul 5 buat n xtdo 1 mlm..






ni la kek khas for my syg..=) comey x?hehe




Wednesday, February 17, 2010

sedih

semalam aku tau yg sorg kwn yg aku syg ni dh ade blog...so, aku bace la blog die...dlm blog die ade ckp pasal ayah die kena strok...yg aku sedih die x pnh cite kt aku pn..sedih ble kwn sdg bersedih tp kte xtau pape...cian die tanggung sedih sorg2..tp aku aku agak terkilan la ble die x bgtau aku pn..memg die jenis senyap n suke pendam sorg2..tp as kwn2 die, die ptt cerita la luah kt ktorg...skrg aku rase mcm sorg kwn yg sgt jahat..ble bce dlm blog die ckp pasal org laen idup sng mntk pape pn dpt n x pnh rase sush aku agk terase ckit..mcm ayat tu tuju kt aku je..huhu.
pape pn aku doakan ayah die cept sembuh n harap2 ble die ade masalah die cite kt aku n i'll try my best to help u!!

p/s:cite sedih so kaler pn sedih gk la ye...
There was an error in this gadget