Monday, November 22, 2010

bila dah tua..korang nak tinggal kat mana?

ni mek sy...budk ni spupu sy..comel kan due2 ni?hehe

hi... soalan ni sebenarnye tibe2 dtg bile terfikirkan keadaan nenekku yg tinggal sorang2....umur die dh 72 tapi still nmpak awet muda cuma kaki die dh tak kuat sgt..maklumla org tua sng dpr 'ostreoporosis'..ntah btul ke tak ejaan ni..hmm lantaklah... die start tinggal sorang2 ble arwah p.cik sy meninggal thn 2003...smue ajak tinggal same2 kat KL tapi die syg nak tinggal umah die coz die ckp klu tinggal lame2 rumah bleh jadi buruk..and die kate tempat paling selesa ialah umah sendiri..yg ni sy sokong sgt2...nenek sy yg sy pggl mek ni tak takut duk sorg2 cuma time mlm die sunyi...so kdg2 die ajak la mane2 budk dlm kampung ni teman die tido mlm2 n bg upah kat dorang...tapi bukn sng nk ajak coz x rmai yg sanggup tido umh org laen.. tp Alhamdulillah bile die pegi umh ank2 die yg smue duk kt s.alam kecuali family sy je kt semban, die mesti duk sane sekurang2nye 2 3 bulan...tapi tu pun klu ade ape2 hal..tapi dlm kpale die asyik teringatkan umah je.....ble dh balik umah, sush ati pulak nk cari sape yg sanggup temn die tido mlm2... sedih la tepikir hal mek ni...kesian mek..dh la duk sorg2 klu sakit sush...tapi nasib la setiap kali tak sehat, kakak ipar die confirm dtg umah tgk keadaan die..and bile sakit kitorang mesti ambik die bawak balik s.alam.... so, korang bile tua2 sanggup ke duk umah sorng2 or korag nk duk ngn anak2 korang?? hmm...sy TAK SANGGUP..takut la duk sorang2 rase tak selamat.... sekian...

p/s: trime kasih mek sbb jaga ti kecik2 dulu dr usia 40 hari smpai 4 thn...trime ksh jugak sbb sabar dgn kerenah ti smpai skrg....ti syg mek sokmo smpai bile2...

No comments:

There was an error in this gadget