Thursday, August 25, 2011

First time puasa dengan herbalife. Siapa nak dapat income yang luar biasa?

salam 25 Ramadhan semua. harini and semalam rajin pulak nak mengupdate. biasa la dah dapat mc puasa so rajin la kan sekarang takyah terawih. kalau puasa kita puasa keseluruhannya. tapi tak puasa pun dalam bulan yang penuh barakah ni and tinggal beapa hari je lagi ni jangan malas nak cari pahala banyak2 yer kawan2. *intro dah jadi sesi tanyalah ustazah.

selalunya bila time puasa badan saya takkan kurus tapi akan bertambah naik. so bila raya boleh buat pertunjukan dagu berlapis kat tetamu-tetamu yg datang. bila time berbuka makan sampai perut nak pecah, pastu lepas terawih mkn lagi, pastu  lewat2 mlm pun mkn lg sebab nak manfaatkan masa yg boleh mkn tu. pastu sahur lagi. tapi sahur tak mkn bnyk pun.biasanya kalau kat umah sewa menu sahur ialah mkn biskut cicah dgn air teh atau air2 panas yg lain. penah sekali je dlm idup trun berat time puasa tu pun sebab tak sihat sepanjang buln puasa. mkn nasi senonet pastu berpantang takleh minum ais.

tapi sekarang, sy turun 2 kg dlm bulan puasa ni. 2 kg pun kira amazing tau bg org2 yang feveret dia mkn mcm sy ni. kiranya total berat penurunan berat badan sy dalam masa 2 bulan start 26 jun 2011 smpai arini 25 august 2011 ialah 5 kg. berat dari 60 dah jadi 55. ni semua pertolongan herbalife! tanpa herbalif maybe susah nak turun berat walaupun puasa. sebabnya time berbuka minum ais bergelas2 pastu mkn itu mkn ini. tapi, after terawih sy cover balik dengan herbalife. ada orang dia berbuka dengan kurma then terus amek herbalife. pastu after terawih baru dia makan segala mcm apa yg dia nak mkn. sebenarnya bg sy depends kpd individu  kot yg mana dia rasa ok untuk badan dia.



this ramadhan is my first time sahur dgn herbalife. memang sgt amazing. herbalife boleh bagi energy kat badan kita throughout the day. tak rasa lapar and sakit perut memang gastrik pun tak berani nak memberontak dalam perut sebab herbalife dah tolong saya! yang lagi best, nenek sy yg umur 73 tahun pun dah start consume herbalife. so, time sahur kitorang sama2 shake kasi gegar pagi2 buta tu.hehehe. senang je, tak yah nak pikir nak mkn apa time sahur nak bagi ada tenaga. memang sgt2 mudah dan cepat. so, kalau qiamullail tu boleh amek masa panjang coz tak yah nak prepare apa2 untuk sahur. kalau imsak pukul 540, pukul 530 pun sempat lagi nak bersahur.

nenek sy ada masalah perut maybe ada kaitan ngn usus dia. dia takleh makan pedas sikit pun confirm lepas tu terus cirit. makanan yang dimasak semalam kalau letak dalam peti and panaskan semula pun dia takleh makan. tapi, since amek herbalife ni kitorang perasan dia dah boleh makan pedas sikit and makanan semalam pun dia boleh makan. maknanya herbalife dah membantu perut dia. see, herbalife boleh membantu menyihatkan badan betul tak? Alhamdulillah...

kalau korang kenal blogger yg agak femes ni jugak nama dia joegrimjow, korang boleh tengok mcm mana dia boleh turun berat badan 12 kg dlm masa 3 bulan.

oh, pasal income pulak kalau korang betul2 minat nak berbisnes boleh jadi member herbalife. hanya start dengan RM98 je korang dah boleh start bisnes. kalau jadi member dapat discount 25%. so, kalau ada customer yg nak beli korang dah boleh dapat untung 25% banyak tu. pastu boleh dapat 35%,42% and 50%. best tak? kalau nak tau boleh tanya.. tak rugi join herbalife. serious ni. sy tak aktif dlm bisnes herbalife tapi first month masa sy try promote kat kawan 2 orang and family sorang dapat la jugak income almost RM200. itu tak serious lagi. tapi kalau sy serious cuba bayang berapa dapat.

so, siapa yang minat  nak bisnes, minat nak kurus atau naikkan berat atau nak sihat luar dan dalam, atau nak cantikkan kulit boleh tanya sy mcm mana nak start...jangan malu2 jangan segan2..hehe. ;)

thanks for reading..

p/s: boleh la nampak slim sikit di hari *tet* nanti..hehe. nanti sy update pic terbaru and before k? sekarang kat kampung segala 'dawai2' yg digunakan untuk upload pic tak bawak balik.



No comments:

There was an error in this gadget