Friday, August 26, 2011

Entry yang orang jarang nak baca

Assalamualaikumwarahmatullah...saya nak citer pasal penyakit ..entry yang jarang orang nak baca..betul tak? confirm ada yang bengang giler kalau tengok titile mcm nak bagi tips pasal entry yang orang jarang nak baca rupa-rupanya pasal penyakit..soriiiiiiii..hihihi. kalau dah marah boleh sila klik butang x kat sebeah kanan kat atas.

sekarang saya baru balik dari rumah-rumah orang di kawasan kampung ni..nenek saya pergi bagi zakat.
apa yang saya boleh buat kesimpulan, 3/5 rumah yg kami pergi mesti ada yang kena stroke. maknanya ramai sangat yang kena stroke. ada yang betul2 dah tua dalam 70an and ada jugak yang baru dalam 50an.

ada yang sorang tu, jari dia dah kena potong satu sebab kencing manis. maknanya dia kena stroke lepas tu ada kencing manis lagi. kesian sgt2.

apa perkara penting sekali untuk mengelakkan kita daripada penyakit2 mcm ni? jawapannya confirm la dari pemakanan kita. so, jaga la pemakanan kita sejak muda-muda lagi. ambik nutrisi yang sihat. bagus untuk sel-sel badan kita. Jadi, cuba la herbalife..*iklan jap*hehe.

sekian.;)

3 comments:

sifu im said...

minum air masak bnyk2..i.allah x kena kencing manis

~miss tie~ said...

yup..minum air banyak2 memang penting untuk kesihatan plus makanan yg berkhasiat..;)

amy syahirah said...

btoll =)

There was an error in this gadget