Saturday, June 4, 2011

ADAB bertegur

tak tau la sebenarnya tajuk apa nk ckp ni..
kisahnya mcm ni..
walaupun kita tak kenal org yg kita sedang bertegur sapa, sentiasa la sedekahkan senyuman kite tu..

memang la dia tak nampak tapi gambar budak kecik bola kuning yg tersengeh tu menunjukkan kita senyum kat die la..
tanda tu jugak menunjukkan yg kite ni seng berbual dgn die.. ni tak, kita bagi senyum dia seius..kita ckp terima kasih, dia x cakap pape pun..
siap marah lagi, "kenapa ngn internet awk?" slow ke.. klu lambat tolong sy, sy nak cancel tolong awk..
sombong x bunyi die???

Ya Allah, jauhkan lah diri hambamu ni dari menjadi seorang yang tidak beradab...

moral of the story.. di mana pun kite berada, dalam apa jua bentuk alat komunikasi pun kenal ke tak kenal ke, tolong la jgn besikap kurg sopan...lebih sopan tak apa..hehe.

klu xpandai adab bergaul, masuk balik darjah satu yer.. nanti cikgu tolong ajar... kalau tak cikgu pun nanti budak2 darjah satu tu tolong ajar... rasanye dorang lagi pandai kot....

-peace- =)

2 comments:

Anonymous said...

sesetengah org yg dah lm brada dlm comfort zone die akn complecent dan ssh nk mlht kewujudn org laen. mknenye, dorg akn buat sesuatu ikut cr sdri dan slalunye cr dorg 2 xsopan. kalau dlm khdpn sharian 2 xpe lg sbb personal choice, tp dlm professional capacity pon xreti nk beradab. manusia oh manusia....

~miss tie~ said...

yup setuju.. they have to learn more..jgn ikut cara sendiri n sombg...

There was an error in this gadget