Monday, June 27, 2011

cuti dekat 2 bulan berat badan naik jadi 60 kg.

sekarang ni 27 jun... cuti aritu start 9 or 10 may dh x ingat..tapi yang pasti belum cukup 2 bulan..baru sebulan lebih...lagi 13 ari la baru 2 buln...tapi badan dah naik 60 kg.... aritu timbang dengan kawan yg jd distributor herbalife tu, timbang gune penimbang yg boleh detect mcm2 tu, penimbang tu cakap metaabolisme badan sy mcm org umur 26 tahun,,tua kan??? pastu timbang sekali lagi dalam 4 hari kemudian dh jadi mcm umur 27 pulak..haishh.. gawat ni dong!!

tapi memang muka dah tembam mcm belon yg paling besar skali tu..pastu double chin pn dh mcm ape ntah berlapis2...kat bahagian perut?? x yah nak cakap la..memg dasyat lemak2 yg banyak tu...nampak je jalan ok..tapii letih tau bawak perut ni..kena control kempiskan..hahaha. 

walaupun badan besar, mkn banyak, gastrik tetap melampau tau...sbb tu kot gemuk, ayik mkn je sbb sakit perut..( alasan je, padahal nafsu mkn mcm hantu!). tambah2 lagi terperap je dlm umah ni, exercise tak, mkn duduk, tido, mengadap laptop, ni je la keje ulang2 sampai muntah! exercise mls, padahal skliling ni penuh dgn taman rekreasi untuk jogging ke ape ke..court tennis pun ade tapi pemalas tak nak main..


cube korang pikir, sekarang belum sampai 2 bulan berat dh 60 kg..cuti ade lagi 2 bulan lebih..agak2 bpe ek berat badan sy yg pemalas ni akan bertambah??? 70? 80? 90? oh no!! tak larat la mcm ni...


cube tgk lengan tu, gemuk kan? hehe. gmbar ni time bufday mama  25 jun tu..entry birthday mama tu pic byk yg mcm tersorok sikit kegemukan..yg ni nampak..hehe.



nasib baik ade jiran lame pekenalkan satu product ni, herbalife...so, sy nak try! baru je gune start semalam..best! serious best! tapi, hasil die belum lagi la.. kite tengok dlm 2 minggu... sy yakin nk guna benda yg berkhasiat n sbb bnyk testimoni yg boleh dipercayai...trusted! jiran sy tu sbg contoh.... dari muke bnyk jerawat sampai xde jerawat.. 


ape yg bgs, benda ni bukan mcm supplement untuk kurus semata2 mcm yg lain tu..die adalah nutrition, bile kite minum bdn kite dh diprovidekan dgn nutrition2 yg cukup yg patut ade dlm bdn kite..and gune ni kite tak payah nk diet..mkn je la...tapi control la jgn lebih2.....

jap, nape sy ckp pasal muke jiran yg jerawat? padahal tadi ckp untuk kurus.... haaaa, nii la kelebihan product ni die merangkumi semua..die membersih dalaman kite so kulit pun akan cantik...siyes ni x tipu! sape yg kurus pn bleh makn untuk cantikkan body...sbb die bagi shape...hehe.sape yg active sport tu korang akan bertambah tenaga klu guna insyaAllah...klu 2 jam dh pancit, insyaAllah guna herbalife,3 jam baru pancit..hehe
Azizulhusni Awang, pelumba basikal tu pun gune ni tau... Lionel Messi pun same tau!

cube tgk ni..

http://sports.mylaunchpad.com.my/Msports/Home/MsportsHomeTopStory/tabid/171/Default.aspx?newsId=161101


When Herbalife offered me to become their ambassador early this year, I did a little bit of research about the company and the product. I was impressed when I found out that even Lionel Messi is using Herbalife” - Azizulhasni Awang

ok, semalam 26 jun sy gune product ni...so in 2 weeks InsyaAlah, sy akan jadi sihat sbb dh x gemuk and jadi mude balik..hahaha. hopefully gastrik, sakit belakang pun hilang.....

nantikan cik tie berwajah lagi ceria, lagi kecik, lagi happy, dh xde gastrik..insyaAllah dalam 2 minggu lagi...tunggguuuuuuu...hehehe.

p/s: nenek umur 80 thn yg gune product ni dari xleh jalan sampai boleh jalan..ni bukan rekaan..kisah benar...sy xkan cerite klu x betul sbb sy bukan jenis yg senang nk caye... ni betul2 jadi kat nenek tunang jiran lame sy tu.. cube tgk link ni...  http://nrahmah.tumblr.com/post/6368743874/puasa-dan-herbalife. and tuan punye blog ni pulak, resdung die dah hilang lepas gune herbalife! Alhamdulillah..




jom jage kesihatan sementara masih ade peluang! apa2 nak tau call/sms  014-5488793




No comments:

There was an error in this gadget