Saturday, July 2, 2011

ape yg membuatkan sy join Fb online contest Pameran Pengantin tu?

salam semua...
arini sy nk cite mcm mane sy boleh nk join contest ni. padahal sy ni jenis yg malu la nk join benda2 yg meng-exposekan diri ni..tapi bile tgk contest ni trus tepikir nk join..tapi amek mase dua hari jugak la nk decide whether to join or not. why? 1)pikir nanti ape org kate. 2) tak confident boleh menang 3) takut merimaskan org2 yg kite mintak simpati untuk vote (ya,sy tau ade yg rimas. so, sy mintak maaf kat sini.) tapi,lepas discuss ngn my boyfie, we decided to join. amek peluang, jgn pkir ape org kate..

ok now, knp sy nk join sgt..
1)sbb hadiah die? yes betul, sbb hadiah die best walaupun bukan taja kawen 100% boleh la tlg mama ayah kurangkan blanje kan?
2) sebab nak kawen dah? hmm..memg nak kawen thn dpn tapi memg xtau lg tarikh die bile..tapi since the prizes valid til jun 2012, kena la kawen before tu kan??

kedua2 jawapan di atas adalah antara sebab penyebabnye..tapi, bukanlah yg utama..jeng3!

sbb utama ialah sy penah berangan and cakap kat bf sy yg sy nk sgt masuk contest yg die uji tahap pengetahuan pasangan pasal pasangan dia. contohnye, ape yg pasangan die suke, ape yg tak suke, suka mkn ape, suke buat ape and bla bla bla...berangan gila, mengade kan?? haha.. bia la mengade pun semua org ade angan2 masing2..btul tak?hihi...



so, bile contest ni kate top 5 undian yg terbanyak akan diuji time kat PICC 9 julai nanti, sy pun ape lagi, excited sgt2 tringin nk masuk ( walaupun tak tau lagi ape bentuk ujian die tu!). yang paling penting, menang atau kalah, bukan hadiah yg utama..yg sy nk sgt ialah pengalaman tu..pengalaman masuk contest! lagi2 bersama Cinta Hati..hehe

trime kasih pada yg tolong like pic sy..terutamanye pada adik-beradikku, sadik2 spupuku yg baek ati tolong kak tie diorg dgn penuh smangat..bg pinjam account and tolong promote..trime kasih kat kwn sy yg paling baek ati yana and As yg bersungguh jugk tlg promote(sgt2 terharu) hehe..trime kasih sgt2 kat MAMA jugak yg memg supportive! i love u MAMA!

satu lagi sgt berterima kasih ialah pada si A ni. sy mintak die vote pastu die siap ajar lagi cara2 masuk contest fb..rupe2nye kena exchange vote...sy yg first time ni mane la tau kan..alang2 admin pameran pengantin pun bagi swap vote, so sy ape lagi pinjam account adik2 and sepupu2. owh lupe, account makcik2 sy pun sy pinjam..hehe. sape berusaha die akan berjaya..no effort, no success! klu tak exchange vote confirm la tak dapat top 5 kan..sy ni bukannye glamour, sape la yg nk like pic tu...huhu

sgt2 excited nk pegi PICC 9 julai ni walaupun dlm hati ni malunye nanti..haha.
skali lagi, thanks semua yg tolong!!! really2 appreciate jasa budi korg. xkesah la secara suka hati atau paksa hati tolong. ;)

ni pic yg kitorg gune utk contest tu. credit to my beloved twin! pic ni mase awal 2010.


ni pulak hadiah2 yg bakal dapat. (sila klik pada gambar,ceq dh xreti nk bg clear lagi)

sekian, thanks for reading!


p/s: agak-agak ujian kat PICC tu spt yg diangankan tak? hehehe..

2 comments:

noname said...

wah congrats ti..happy for u..hehe:)

~miss tie~ said...

Thanks noname..haha

There was an error in this gadget