Tuesday, July 26, 2011

senang ke nak kawen tak kerja lagi???

assalamualaikum, selamat pagi, selamat sejahtera, good morning and apa2 je la...

arini sy nak cakap hal kawen...
hal kawen time tak kerja lagi...
susah ke senang korang rasa bila nak kawen tapi tak kerja lagi and takda duit especially lelaki..
perempuan takpela, mak ayah tanggung semua kan..kalau mak ayah tak tanggung pun duit hantaran guna untuk majlis, tapi, duit laki jugak bagi jugak kan? kira memang laki la yang susah klu nak kawen..bukan susah apa, susah cari duit..

bila belajar tak habis lagi, kerja belum lagi, tapi nak kawen...salah ke???
tak salah kan?...tapi ade yg cakap gatal la itu la ini la...biarkan ape org nk cakap, diorang tau cakap je tapi tak rasa...dorang sanggup taggung dosa couple bertahun2 silakan je la...

ok, berbalik dgn tajuk senang ke susah nak kawen tapi tak kerja lagi...
SUSAH jawapan dia... tapi, senang jawapan dia kalau family si lelaki tanggung semua...
mcm hal sy, bf sy xnak susahkan parents dia...parents dia bukan banyak duit, sebagai anak yang baik, dia memang tak nak susahkan..sgt2 salute cinta hati sy ni......jadi, susah ckit la kitorang nak kawen bila dia tak keje lagi ni.... tapi, susah mana pun, bila kita nak buat sesuatu yang baik, Allah akan tolong...betul tak? sbb tu skrg kitorang dah jumpa jalan2 yang membolehkan kitorang kawen... bf sy dah bgtau segala mcm plan dia yang membolehkan kitorang kawen next year....harap2 plan tu menjadi....insyaAllah kitorang boleh jadi suami isteri thn depan..Amin....=)

thanks for reading para-para pembaca yang baik hati...;)

p/s: nak kawen masak tak pandai lagi ni....aiyoyo!! muahahhaaha...

2 comments:

There was an error in this gadget