Wednesday, July 20, 2011

kereta terbang ibarat transformer kini jadi realiti??

salam semua...
betul ke dunia bakal ada kete terbang mcm dlm transformer tu?
sape yang kuat berangan nak kete boleh terbang mcm dlm transformer tu mesti suka..
suke la kan klu boleh selesai satu masalah xyah duk terhimpit dlm kesesakan lalu lintas merata riti..

ni la kete terbang yg dikatakan tu.

menurut ape yang sy bace dlm utusan malaysia 19 julai 2011, ya, dunia bakal ada kete terbang ni 5 tahun lagi...
sekarang dorang dah dapat kelulusan dari pihak berkuasa US..
kete tu ada dua tempat duduk je, harga dia lebih kurang RM752,021. boleh terbang selaju 184 km sejam.

kalau korang nak tau lagi pasal cite ni klik kat sini. tak larat nak explain semua.(ayat orang mls)

nanti bile ade kete ni korang nak ke naik? i tak nak u, naik flight beribu kali pun still gayat takut..
ni kan pulak nak naik kete terbang, kecik mesti lagi senang kena tolak angin..takut la.. 

kalau nak pun, rasanya tak mampu eden nak beli hargo tu mahal sgtttttt....dekat sejutaaa weh...korang mampu??? yang mampu tu Alhamdulillah, bersyukur nikmat Allah kasi...tumpang jeles je la yer walaupun tak minat nak naik...ngeh3

itu sahaja untuk info kebabomm kecanggihan dunia sekarang...info plus popet2 sikit...pape pun, terima kasih la yer berenti untuk baca...;)

TATA...

p/s: dunia dah makin majuuuuu...dunia dah hampir ke penghujung...amalan kita dah kat penghujung ke baru kat garisan mula? ke kat garisan mula pun jauh lagi? sama2 kita renung2 kan untuk diri masing2 yer...

2 comments:

sekamar rindu said...

salam..

kalau betul mudah la nak gi keje nanti..mesti dapat elak traffic jem..

~miss tie~ said...

tapi nanti traffic jem kat atas pulak...mcm mane??hehehe

There was an error in this gadget