Tuesday, July 5, 2011

seafood dihidangkan dengan ipod!

salam semua..
korang pernah dengar tak nama Heston Blumenthal? pernah?? mesti korang yg penah ni suka tengok masterchef kan? takpun korang ni culinary student.betul tak? hehe.




tak kesah la penah ke tak. yg penting nak bgtau kat sini dia ialah chef terkenal kat dunia ni.. chef nombor 3 di dunia. dia ni masak mcm2 semua menarik..teringin gler nak makan. tapi was2 la kan dia mat salleh halal ke tak?? tu persoalan dia.

yang bestnye, dia buat makanan rupa dia sebijik pantai. pastu sae yang pegi makan kat restoran tu dia hidangkan sekali dengan ipod yg dia letak dlm cengkerang. tapi ipod tu bukan untuk dgr lagu lain.dia bagi tu untuk dengar bunyi laut. konon2 korang tengah makan tepi laut la.

nama makanan tu "Sound of The Sea". dia amek mase 3 tahun pikir nak cipta makanan ni. ni namanya org yg betul2 minat dengan makanan and memasak. korang? minat jugak..minat makan je kan???muahahaha.

jom tengok rupa "Sound of The Sea" and menu2 ciptaan dia yg laen. kompem korang meleleh air liur sampai busuk!



nampak tak ipod dalam tu??


yang atas ni nama dia "meat fruit". korang jangan tertipu. nampak mcm buah kan?? sebenarnya tu daging je semua. mcm2 jenis daging dia jadikan mcm real fruit. impressive!


yang ni pulak coklat. nampak mcm lilin betul kan? sodapnyo!!

Mushroom!

kalu hok ni ambo tokse la! goli den!

kalau nk tgk lagi google sendiri la eh..haha.

cuba tgk makanan yg i masak untuk menu arini. best tak? boleh join Masterchef tak? setanding Heston masak tak??muahahaha.
sup sayur

tak nampak ape rupe kan? ikan masak kicap.

yg mane korang minat?yg Heston or saya??muahahaha.

thanks for reading!

p/s: lupe lak nak hidang kat nenek makan tadi kasi ipod jugak bagi dgr suara ikan2..makan ikan kena dengar suara ikan la.btul tak??

No comments:

There was an error in this gadget